Zanddeeg met Geroosterde Tarwekiemen

Benodigdheden: - 100 gr. fijne rietsuiker - 200 gr. boter - ¼ theelepel zout- 40 gr. ei, losgeklopt- 200 gr. bloem- 100 gr. Natufood geroosterde tarwekiemen

BereidenMeng suiker, boter, zout en ei tot een smeuïge massa. Voeg de bloem en geroosterde tarwekiemen toe en kneed het geheel tot een samenhangende bal. Stop met kneden zodra deze is ontstaan. Druk vervolgens de bal plat, wikkel ‘m in plastic folie en koel minstens 30 minuten.

Dit is een basisdeeg waar je (appel)taarten mee kunt maken, maar ook koekjes. Rol voor koekjes het deeg uit tot ongeveer 3 mm dik. Verwarm de oven voor op 170⁰C. Snijd of steek de koekvormpjes uit. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de koekjes op de bakplaat. Bak in ongeveer 14 minuten goudbruine koekjes.

recept ontwikkeld door Douglas Delights