Appel Bosbessen muffins

Benodigdheden: - 420 gr. bloem (wit, bij voorkeur ongebleekt) - 200 gr. rietsuiker - 10 gr. bakpoeder - 4 gr. zout - 80 gr. haverzemelen - 150 gr. appelblokjes (Jonagold) - 120 gr. bosbessen (vers of bevroren) - 310 gr. karnemelk - 70 gr. tarwekiemolie- 70 gr. gesmolten boter- 3½ ei (175 gr.)

BereidenVet 32 muffinvormen lichtjes in en bestuif met bloem. Klop de overtollige bloem uit de vormen. Of leg papieren cakevormpjes in. Doe de laatste vier ingrediënten in een ruime kom en klop ze flink door elkaar. Meng in een andere - eveneens ruime - kom de eerste zeven ingrediënten goed door elkaar. Giet het vloeibare mengsel nu bij de droge ingrediënten en meng deze kort. Het hoeft geen homogeen beslag te zijn. Liever niet zelfs. Schep het beslag in de klaarstaande muffin vormen en bak ze op 170⁰C in 18 à 20 minuten gaar en knapperig bruin.

recept ontwikkeld door Douglas Delights